1 | 1 | |||
5logx− | *33logx=3*3logx− | *5logx | ||
3 | 5 |
1 | 1 | |||
5logx+ | *5logx=3*3logx+ | *3logx | ||
5 | 3 |
1 | 1 | |||
5logx(1+ | )= 3logx(3+ | |||
5 | 3 |
6 | 10 | |||
5logx* | = 3logx* | |||
5 | 3 |
5 | 25 | 5 | ||||
Teraz jest tak ( | )logx= | = ( | )2 ( wiec podzielono obie strony rownania | |||
3 | 9 | 3 |
6 | 10 | 3 | ||||
5logx* | =3logx* | / * | ||||
5 | 3 | 10 |
9 | ||
5logx* | =3logx / :5logx | |
25 |
9 | 3logx | ||
= | |||
25 | 5logx |
3 | 3 | |||
( | )2=( | )logx | ||
5 | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |