2x+1 | ||
∫ | dx | |
√4−2x+x2 |
2x+1 | dx | |||
∫ | =A√x2−2x+4+K∫ | |||
√x2−2x+4 | √x2−2x+4 |
2x+1 | A(2x−2) | K | |||
= | + | ||||
√x2−2x+4 | √x2−2x+4 | √x2−2x+4 |
3dx | dx | dx | ||||
∫ | dx=3∫ | dx=3∫ | dx=3ln|x−1+√(x+1)2+3|+C | |||
√x2−2x+4 | √x2−2x+4 | √(x−1)2+3 |
2x+1 | ||
∫ | dx=2√x2−2x+4+3ln|x−1+√(x+1)2+3|+C | |
√x2−2x+4 |
2x + 1 | 2x − 2 | 1 | ||||
∫ | dx = ∫ | dx + 3∫ | dx | |||
√4 − 2x + x2 | √4 − 2x + x2 | √4 − 2x + x2 |
1 | 1 | |||
∫ | dx = ∫ | dx = | ||
√x2 − 2x + 4 | √(x−1)2 + 3 |
ch(t) | x−1 | |||
= √3∫ | dt = √3∫dt = √3t +C = √3 arsinh( | ) + C = | ||
ch(t) | √3 |
x − 1 | ||
= √3 ln( | + √ (x−1)2/3 + 1) + C = | |
√3 |
A(2x−2) | A(2x−2) | |||
druga linijka obliczen | − powinno byc | |||
√x2−2x+4 | 2√x2−2x+4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |