matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Permutacje zb X
ppp:
Ile jest permutacji zbioru X o dokładnie dwóch punktach stałych, które są tej samej parzystości? X = {1, 2, ..., 5} Y = {1, 2, 3}
27 gru 10:54
kerajs:
3
2
(
+1)*(!3)=8
27 gru 14:21
ppp:
Dziękuję!
27 gru 15:40