1−lnx | ||
∫ | dx Jakie podstawienie będzie sensowne? Albo inny sposób | |
3+xlnx |
d | 1 | ||
(3+xlnx)=0+1*lnx+x* | |||
dx | x |
d | |
(3+xlnx)=lnx+1 | |
dx |
1−lnx | −1−lnx+2 | |||
∫ | dx=∫ | dx | ||
3+xlnx | 3+xlnx |
1−lnx | 1+lnx | 1 | ||||
∫ | dx=−∫ | dx+2∫ | dx | |||
3+xlnx | 3+xlnx | 3+xlnx |
1+lnx | ||
−∫ | dx | |
3+xlnx |
1 | ||
dt=(0+1*lnx+x* | )dx | |
x |
1+lnx | 1 | |||
−∫ | dx=−∫ | dt | ||
3+xlnx | t |
1+lnx | ||
−∫ | dx=−ln|3+xlnx|+C | |
3+xlnx |
1 | ||
2∫ | dx | |
3+xlnx |
1+lnx | ||
∫ | dx | |
3+xlnx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |