Plaszczyzna Gaussa
Struś pędziwiatr: Jaki zbior na plaszczyznie Gaussa okresla rownosc
a) re z =−3 to wiem
b) im z =1 to wiem
c) re z = im z
d) z= z*
e) z=−z*
f)z*=−z*
gwiazdka to sprzezenie
23 gru 19:53
:::
Zapytaj
KLZ
23 gru 19:54
Struś pędziwiatr: [P[Blogoslawiony niech bedzie czlowiek ktory nie majac nic do powiedzenia nie dostarcza tego
dowodu w slowach]]
23 gru 19:59
Mila:

c)
z=x+iy, gdzie x,y∊R
re(z)=x , im(z)=y
y=x
23 gru 20:13
Mila:
d) z=z*
z=x+iy, gdzie x,y∊R
z*=x− iy
x+iy=x−iy
y=−y⇔2y=0, ⇔
x∊R , y=0
Oś OX
23 gru 20:18
Mila:
Dalej sam?
23 gru 20:18
Struś pędziwiatr: Dziekuje
Milu
Musisz byc zmeczona przygotowaniami do Swiat.
Trzymaj sie zdrowo
23 gru 20:24
Struś pędziwiatr: Czyli podstawiam za z=x+yi za z*= x−yi i rozwiazuje
dalej sobie poradze .
23 gru 20:33
Mila:
23 gru 20:56
Struś pędziwiatr: z=−z*
z= x+yi
−z= −x−yi
−z*= −x+yi
x+yi=−x+yi
2x=0 stad x=0 os OY
f) z*= −z*
x−yi=−x+yi
2x−2yi=0
x−yi=0
prosta o rownaniu y=x
23 gru 21:41
Mila:
f) źle odp.
czy np. 2−2i=0 ?
23 gru 22:27
Struś pędziwiatr: Nie wiem Milu .
23 gru 22:29
Mila:
f)
x−yi=0 ⇔x=0 i y=0
23 gru 22:43
Struś pędziwiatr: Czyli to beda osie ukladu .
23 gru 22:54
Mila:
Punkt (0,0)
23 gru 23:30
Struś pędziwiatr: Dziekuje Ci za pomoc

.
Jutro wigilia wiec życze CI zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i rodziny.
23 gru 23:35
Mila:
Dziękuję za życzenia. Tobie też życzę wszystkiego dobrego .
23 gru 23:47
23 gru 23:51