matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Romb
Marysia:
Romb ma przekątne długości 8 cm i 6 cm. Oblicz długość boku, pole, obwód i wysokość tego rombu.
22 gru 13:36
ICSP:
bok =
√
(8/2)
2
+ (6/2)
2
= 5
1
pole =
*8*6 = 24
2
24
wysokość =
5
22 gru 13:38
ICSP:
a jeszcze obwód. obwód = 4*5
22 gru 15:05