?
ds: ile jest roznych liczb trzycyfrowych o roznych cyfrach utworzonych z cyfr 4, 5, 6, 7, 8, 9 i
jednoczesnie wiekszych od 444?
22 gru 11:46
22 gru 11:59
Szkolniak: Cyfry nie mogą się powtarzać, więc tak naprawdę od razu mamy 6*5*4=120. Tak samo jak u
Jerzego, ale chyba szybciej.
22 gru 13:13
Jerzy:
To fakt, szybciej.
22 gru 13:15
Mila:
1) cyfra setek 4
5*4=20 liczb
2) Cyfra setek : 5 lub 6 lub 7 lub 8 lub 9
5*(5*4)=100
=========
100+20=120 liczb
22 gru 15:57
Jerzy:
Witaj
Mila 
Nie ma znaczenia, jaka jest pierwsza cyfra , bo otrzymana liczba będzie
zawsze większa od 450, czyli: 6*5*4 = 120
22 gru 16:09
Mila:

Witam
Jerzy Dla potwierdzenia słuszności Waszych obliczeń napisałam.
22 gru 16:31