heloł
patr: czesc. CZy mogłbym prosić o podpowiedz jak policzyc taka całke ? (za "t" podstawialem sobie
pierwiastek z mianownika ale jakosc mi nic nie wychodzi)
21 gru 18:41
jc: (2
x)=(2
x ln 2)' = (ln 2)2
x ln 2 = (ln 2) 2
x
| | 1 | |
całka = |
| arcsi( 2x) |
| | ln 2 | |
21 gru 18:58
jc: arcsin oczywiście...
21 gru 18:58
patr: policzone, dziekuje pieknie za pomoc
21 gru 19:04
Jerzy:
Nie tylko.
21 gru 19:19
Filip:
u = 2
x
| 1 | | 1 | | 1 | |
| ∫ |
| = |
| arcsin(2x) |
| ln2 | | √1 − u2 | | ln2 | |
21 gru 19:46
Jerzy:
To tylko jedna z możliwości.
21 gru 20:56