arcsin
anonim123: arcsin to tosamo co sin−1?
20 gru 19:43
ABC:
jeśli chodzi o klawisze kalkulatora to tak , a jeśli o funkcje, to maniacy poprawności, na
przykład z forum matematyka.pl , powiedzieliby że nie
20 gru 19:46
anonim123: tak chodziło o kalkulator
20 gru 19:47
kerajs: Pewnie dlatego tak powiedzą, że powyższy zapis można rozumieć tak:
| | 1 | |
skoro sin2x=(sin x)2 albo sinnx=(sin x)n , to sin−1x= |
| =cosec x |
| | sin x | |
A czy Ty ABC nie byłeś adminem na matematyka.pl ?
20 gru 20:11
ABC:
Adminem nie byłem , aczkolwiek w pierwszej setce najlepiej pomagających jestem ,ale ty jesteś
sporo pozycji wyżej ode mnie
20 gru 20:13
kerajs: E tam, to kwestia proporcji, a nie umiejętności. Napisałem absurdalnie dużo postów, więc siłą
rzeczy załapałem się na wyższe miejsce.
Nie dam za to głowy, ale mam wrażenie, że niedawno w ''1 z 10'' poprawną odpowiedzią na pytanie
o ''odwrotność sinusa'' był ''arkus sinus''.
20 gru 21:45