Samochód pokonał połowę okrążenia toru
Emilia: Samochód pokonał połowę okrążenia toru wyscigowego ze średnia prędkością v1, a drugą połowę z
prędkością średnią v2.
Z jaką średnią prędkością samochód pokonał okrążenie toru.
V1=160
V2=188
19 gru 17:32
ABC: mniej więcej 172,9 średnia prędkość a dokładnie
19 gru 17:51
Emilia: Dziękuję
19 gru 18:01
KLZ: Poszukaj sobie w google jak sie takie zadania liczy
Nie bedzie to srednia arytmetyczna predkosci (tylko srednia harmoniczna )
U nas jesli ktos byl zagrozony z fizyki to dostawal takie zadanie do rozwiazania (to byl
pewnik)
jesli tego nie umial no to niestety poprawka .
19 gru 18:30
Mila:
| | 2ab | |
Sh= |
| − przekształcony wzór |
| | a+b | |
19 gru 22:58