matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Jan:
x
4
−arctgx
∫
Pomoże ktoś zacząć?
x
2
+1
18 gru 23:56
kerajs:
1
arctg x
=∫(x
2
−1+
−
)dx=...
x
2
+2
x
2
+1
19 gru 00:10
Damian#UDM:
Trochę roboty jest
Bardzo dobry pomysł
kerajs
!
19 gru 16:50
Mila:
1
arctgx
∫(x
2
−1)dx+∫
dx−∫
dx=..
x
2
+1
x
2
+1
19 gru 22:00
Mila:
artgx
∫
dx=..
x
2
+1
1
[arctgx=t,
dx=dt]
x
2
+1
1
1
..=∫tdt=
t
2
=
(arctgx)
2
+C
2
2
Pozostałe proste całki.
19 gru 22:28