matematykaszkolna.pl
proszę bardzo o rozwiązanie Karolinkaxx00: W ostrosłupie prawidłowym trójkątnym wysokość ściany bocznej jest 4 razy dłuższa od wysokości ostrosłupa. Oblicz kąt dwuścienny między ścianą boczną a podstawą. Wynik z dokładnością do jednego stopnia.
18 gru 13:01
chichi: rysunek
18 gru 15:49
Eta: rysunek sinα=1/4=0,25 ⇒α≈ ..... odczytaj z tablic ( i po ptokach" emotka
18 gru 15:53
KLZ: Wczoraj sluchalem matemaxa i on pokazywal zarzadzenie CKE i odczytywania z tablic nie bedzie zadan z ostroslupow gdzie wystepuja kąty nie bedzie na maturze Natomiast beda graniastoslupy beda i moga byc zadania z kątami
18 gru 16:46
chichi: @KLZ Dlaczego sprowadzasz wszystko do matury? Nie rozumiem totalnie takiego podejścia xd
18 gru 16:50
KLZ: chichi prosze sie nie gniewac ale jestes przewrazliwiony na tym punkcie . Moze najpierw przeczytaj, posluchaj co moze byc Nie rozumiem takiego Twojego podejscia do mnie . Zastanow sie ilu maturzystow bedzie z tego zadowolonych . Oczywiscie nie musze wspominac o tym ze nie wszyscy maturzysci beda tak podchodzic do tego i przerobia tez zadania ktore nie beda wymagane na maturze chocby w kontekscie startu na studia Nie mysl wiecej tak zle o mnie . Milego wieczoru emotka
18 gru 17:05
chichi: Zróbmy zamiast matury kartkówkę z tabliczki mnożenia i wszyscy będą zadowoleni. Sorry ale takie argumenty do mnie nie przemawiają, według mnie obowiązkiem ucznia/studenta jest głód wiedzy, dziś jest to często wstręt albo stricte przygotowanie pod egzamin. Dziękuję za uwagę miłego weekendu emotka
18 gru 17:34