Równanie do obliczenia
Madzixoxx: | | x+1 | |
Help  ! Rozwiązać równanie: x'= |
| |
| | t+1 | |
Podzieliłam to na 4 obszary, tzn:
1: t> −1 i x> −1
2: t> −1 u x< −1
3: t<−1 i x> −1
4: t< −1 i x< −1
Bo chyba tak trzeba to rozpatrywać. I dalej obliczyłam całkę z 1 obszaru itd i wyszło mi coś
takiego:
x(t)= C(t−1)−1
Proszę o pomoc i wytłumaczenie bo nie bardzo rozumiem dalsze rozumowanie
Madzixoxx: I co dalej? Policzyć tylko całkę? Chyba nie

Całkę z tego policzyłam, napisałam wyżej
Mam takie obliczenia
∫dx/x+1 = ∫dt/t+1
:
:
e
(ln(x+1)= e
(ln(t+1) * e
C
i stąd:
x+1=(t+1) * C
Ale nie wiem jak dalej to liczyć