matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Własności Prawdopodobieństwa
Ktoś:
Jeśli zdarzenia A i B są zdarzeniami przestrzeni Ω oraz P(A)=
1
2
P(A∩B)=
1
6
P(A∪B)=
4
5
oblicz p−o zdarzenia B
17 gru 17:59
KLZ:
P(AUB)= P(A)+P(B)−P(A∩B) P(B)=
17 gru 18:06