proszę o rozwiązanie
anna: dana jest funkcja f(x)= − Ix2 −2IxI − 3 I + 2 x∊ R
a) narysuj wykres
b)na podstawie wykresu funkcji f określ zbiór wartości tej funkcji
c)podaj miejsce zerowe funkcji
d) podaj współrzędne punktu przecięcia wykresu z osią OY
e) podaj znak liczby f(−4)*f(−1) + f(−3)
16 gru 18:03
Saizou :
a)
1. f(x) = x2−2x−3,
2. g(x) = f(|x|) = |x2| − 2|x| − 3 = x − 2|x| − 3
3. h(x) = |g(x)| = |x − 2|x| − 3|
4. i(x) = h(x) + 2 = |x − 2|x| − 3| −2
Potem będzie z górki
16 gru 18:10
Saizou :
Zjadłem − z przodu. między etapem 3 i 4 należy zrobić −h(x)
16 gru 18:29
Jerzy: Ad.2 , dlaczego |x2| = x
16 gru 18:32
Saizou :
cyfrówka

Myślę, że
anna doskonale wie o co chodzi
16 gru 18:39
anna: dlaczego w i(x) = h(x) +2 = Ix−2IxI −3 I −2 nie ma funkcji kwadratowej
16 gru 20:44
Saizou : bo było ctrl+c oraz ctrl+v powyżej też nie ma, a powinno być
16 gru 20:49
anna: a jak wygląda wykres
17 gru 08:12
KLZ:

Wychodzisz od wykresu
y=x
2−2|x|−3
dalej postepuj wedlug przepisu
17 gru 11:10
anna: dziękuję bardzo
20 gru 19:19