zamiana jednostek
anonim123: Jak to przeliczyć na Hz? f=1/(7,5*10−3) przy czym T było wyrażone w ms
16 gru 16:07
KLZ: 1milisekunda = 10−3sekundy
16 gru 16:25
anonim123: czyli to będzie 1/7,5?
16 gru 16:35
KLZ: Nie
T=7,5*10−3ms= 7,5*10−6s
16 gru 16:38
KLZ: czyli przesun przecinek o 6 miejsc w lewo
16 gru 16:41
16 gru 16:46
anonim123: zgubiłam jedynkę przy 17,5*10−3
16 gru 17:01
KLZ: T=17,5*10
−3 ms= 0,0175ms
T=0,0175ms*10
−3= 0,0000175s
| | 1 | |
f= |
| = policz ile to Hz |
| | 0,0000175 | |
16 gru 17:25