matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Karol:
x
2
−4
Rozwiązaniem równia
=0
(x−2)(x+3)
15 gru 13:39
Jerzy:
Jest liczba x = − 2
15 gru 13:45
Bai Ping Ting :
a
=0 gdy a=0 i b≠0
b
takie rownania to rozwazuje sie w pamieci Przeciez wiesz ze x
2
−4=(x+2)(x−2)
15 gru 15:47