.
Kina: Wykres funckji f(x)=2/x przesń rownolele do osi x o 2 jednsotki w prawo i rownolele do osi x o
4 jednostki w dol .Podaj wzor otzymanej funkcji jej dziedzine i zbior wartosci
15 gru 13:35
Jerzy:
15 gru 13:41
Kina: A dziedzina funkcji i zbiór wartości było tam po tych zielonych liniach jest?
15 gru 13:45
Jerzy:
Pokazałem ci wykres tej funkcji po przesunięciu o wektor v = [2,−4] i na jego podstawie możesz
określć dziedzinę i zbiór wartości.
15 gru 13:47
Kina: Czyli y=9 a x=−12
15 gru 13:54
Kina: Znaczy na odwrót
15 gru 13:54
Ola: Niee
15 gru 14:04
Jerzy:
Czyli co ? Dziedziną jest x = 9, a zbiorem wartości jest {−12} ?
15 gru 14:04
Kina: tak źle? ,
15 gru 14:08
Jerzy:
Czy ty wiesz co to jest dziedzina funkcji , a co to jej zbiór wartości ?
15 gru 14:14
Kina: Nie wiem myslalam ze to to jest
15 gru 14:23
Bai Ping Ting : Dg= ℛ\{2}
ZWg=ℛ\{−4}
Odczytujesz bezposrednio ze wzoru funkcji g(x) a ten wzor napisal Ci Jerzy
15 gru 15:40
janek191:
Serdeczne pozdrowienia dla Chińczyka
15 gru 16:08
Bai Ping Ting : Dobry wieczor

Pozdrawiam rowniez .
15 gru 17:06