matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Połowiczny rozpad
Moniaaa:
Ile wynosi okres połowicznego rozpadu 218Po, jeśli po 15 minutach z 64000 jąder tego izotopu polonu zostało 2000?
14 gru 19:52
Qulka:
N=N
0
•2
−t/T
2000=64000•2
−15/T
T=3 min
14 gru 19:58
Moniaaa:
Dzięki
14 gru 20:01