Czy te zbiory są równe?
Andrzej: {{3,1,2},{2,3},{1,2,3},{3}}={{1,2,3},{3},{2,3}}
14 gru 19:19
znak: W zbiorach kolejność elementów nie ma znaczenia. Wobec tego czy zbiór {2, 1, 3} = {3, 2, 1}?
14 gru 19:21
Andrzej: Raczej tak, czyli podzbiór {3,1,2}={1,2,3}
14 gru 19:30
Andrzej: ?
14 gru 19:30
znak: Raczej? Skoro kolejność nie ma znaczenia, to oczywistym jest, że można sobie zamieniać
kolejność, ale zbiór będzie ten sam.
No dobra, to jeszcze jedna sprawa i będziesz miał wszystko do zadania.
Czy {a, b, c} = {a, b, a, c}?
14 gru 19:32
Andrzej: tak jest równy, dobra dzięki wielkie
14 gru 19:35