matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zamiana na postać kanoniczną
Mila:
Zamień na postać kanoniczną:
−1 − x
f(x)= I
I
x − 1
(to wszystko w wartość bezwzględną)
14 gru 17:06
Qulka:
−(x−1)−2
2
|
| = |−1−
|
x−1
x−1
14 gru 17:10
janek191:
x −1 + 2
2
f(x) = i − (
) I = I − (1 +
) I
x −1
x −1
14 gru 17:11
Mila:
dziękuję
14 gru 17:17