Proszę o szybką pomoc! Polecenie: rozwąż
santa: (sinx + cosx)2 − 2/sinxcosx = tgx +cosx/sinx
14 gru 15:01
ite: rozwiąż samodzielnie?
14 gru 15:03
santa: Tak, widocznie nie dopisało się
14 gru 15:07
Jerzy:
Zapis nie jest do końca jasny.
14 gru 15:18
Filip:
A po co sie spieszyc?
14 gru 15:20
santa: Hmmmmm. Pierwsze i drugie wyrażenie to ułamek
14 gru 15:21
Saizou :
Santa Claus is coming soon
14 gru 15:21
santa: Koleżnka potrzebuje pomocy ale ja niestety nie jestem w stanie tego zrobić ( na takie zadania
potrzebuje dużo czasu
14 gru 15:21
Jerzy:
Tutaj nikt nie jest jasnowidzem, aby odczytać to równanie.
14 gru 15:26
Filip:
| sin2x + 2sinxcosx + cos2x | | tgx + cosx | |
| = |
| |*sinxcosx |
| sinxcosx | | sinx | |
sin
2x + 2sinxcosx + cos
2x − sin
2x − cos
2x = 0
2sinxcosx = 0
Brak rozwiazan
14 gru 15:29
Filip: upss..sie pospieszylem
sin2x + 2sinxcosx + cos2x − sinx − cos2x = 0
sinx(sinx + 2cosx − 1) = 0
14 gru 15:30
santa: Dziękuję

! <33333333
14 gru 15:31
janek191:
A gdzie zniknęło −2 ?
14 gru 17:17