matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
Asia:
jak policzyc taka calke
x
∫
dx
sin
2
x
13 gru 23:11
jc:
całka = − ∫x (ctg x)' dx = − x ctg x + ∫ ctg x dx = − x ctg x + ln |sin x|
13 gru 23:20
Asia:
dziekuje
13 gru 23:44
6latek:
1
1+tg
2
x=
cos
2
x
1
1+ctg
2
x=
sin
2
x
14 gru 10:00