.
Jak: Oblicz długość łuku krzywej y=√4−x2
13 gru 14:52
Maciess: x
2+y
2=4
Rozpoznajesz co to?
y
2=4−x
2
y=
+−√4−x2
Dasz rade teraz?
13 gru 15:06
Jerzy:
Brawo

Prosto i do celu bez całkowania.
13 gru 15:09
Jak: Ja to robiłem wg wzorów. ∫√(1+(x2/(4−x2)). Dochodzę do momentu −ln I x−2/x+2 I i
podtawiam granice całkowania, ale gdzieś robię błąd
13 gru 15:12
Jak: aaa, to będzie okrąg
13 gru 15:14
Jerzy:
Człowieku, masz długość półokręgu o promieniu r = 2
13 gru 15:16
Jak: Jego połowa, ale jak to zrobić całkami?
13 gru 15:16
ABC: normalnie , znaleźć funkcję pierwotną , nie umiesz sam to masz w Krysicki−Włodarski rozpisane
13 gru 15:22