Może ktoś pomóc w rozwiązaniu?
Viki: Na przystanku tramwajowym czeka 8 pasażerów. Nadjeżdża tramwaj składający się z 2 wagonów.
Wszyscy pasażerowie wsiadają do tramwaju w sposób losowy. Oblicz prawdopodobieństwo tego, że
do każdego wagonu wsiądzie po 4 pasażerów.
13 gru 13:58
13 gru 14:15
Viki: czy 256 powinno wyjść?
13 gru 14:27
Viki: pomoże ktoś jaki powinien być wynik?
13 gru 15:52
6latek: 256 to Ω
Ponadto nie moze byc 256 bo P(Ω)=1 z definicji aksjomatycznej
Licz 14 : 15
13 gru 16:06
Viki: możesz mi pomóc jak obliczyć to zadanie?
13 gru 16:12
13 gru 16:17
13 gru 16:18
Viki: a jak to dalej obliczyć?
13 gru 16:18
janek191:
| | 4 !*5*6*7*8 | | 5*6*7*8 | |
= |
| = |
| = 70 |
| | 4 ! * 4 ! | | 1*2*3*4 | |
13 gru 16:21
6latek: | | 8! | | 8! | |
= |
| = |
| |
| | 4!*(8−4)! | | 4!*4! | |
8!= 4!*5*6*7*8
| 8! | | 5*6*7*8 | |
| = |
| =70 bo 4!=24 |
| 4!*4! | | 24 | |
2
8=256
Reszte dokoncz
13 gru 16:22
Viki: a co teraz trzeba zrobić 70/256?
13 gru 16:23
Jerzy:
Nic,albo skrócić.
13 gru 16:28
Mila:
Uprościć! Tak , jak w IV klasie SP Cię uczyli.
13 gru 16:29
Viki: ok dziękuje Wam za pomoc gdyby nie Wy to bym tego nie zrobiła . Jesteście Najlepsi
13 gru 16:31