matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szereg
xan:
5
n
∑
2n!
Szereg od 1 do
∞
Proszę o pomoc
13 gru 11:26
xan:
zbadać zbieżność oczywiście
13 gru 11:27
kerajs:
Użyj kryterium ilorazowego.
13 gru 11:53
ICSP:
1
1
5
n
e
5
1
= −
+
∑
n=0
=
−
2
2
n!
2
2
13 gru 13:18