Zdarzenia
gat1%: Zdarzenia A, B, C są takie, że P(A) = 2/5 , P(B)=4/5 , P(C) = 2/5 . Wynika z tego że :
a) A i B są rozłączne
b)A = C
c)B i C nie są rozłączne
d) A ∪ C = B
Oprócz samego zaznaczenia odpowiedzi proszę również o krótkie wyjaśnienie
12 gru 21:00
janek191:
c)
P(B) + P(C) > 1
12 gru 22:00
gat1%: Czy C to jedyna poprawna odpowiedź ?
12 gru 23:59
ABC:
a) nie jest prawdą bo P(A)+P(B)>1
b)nie jest prawdą bo P(A)≠P(C)
d)nie jest prawdą można podać kontrprzykład ale idę spać już nie chce mi się go wpisywać
13 gru 00:09
ABC: b) nie jest prawdą ale z innego powodu bo źle odczytałem pstwa: bo jak masz kule ponumerowane
1,2,3,4,5 to A −wylosowanie 1 lub 2
C−wylosowanie 3 lub 4
13 gru 00:11