stereometria
DAniel: Podstawą graniastosłupa prostego jest romb o kącie ostrym α. Krawędź boczna graniastosłupa ma
długość h. Mniejsza przekątna graniastosłupa tworzy z płaszczyzną podstawy kąt
β. Przez tę mniejszą przekątną graniastosłupa poprowadzono płaszczyznę sieczną równoległą
do większej przekątnej podstawy. Obliczyć pole otrzymanego przekroju.
12 gru 17:47
Eta:

Ten rys. powinien Ci wszystko rozjaśnić

Przekrojem jest romb o przekątnych f i d P= ....
i w podstawie f= e*tg(α/2)=....
P=....
dokończ
12 gru 19:35
DAniel: Dzięki
12 gru 20:26