12 gru 17:11
Jerzy:
Pokaż obliczenia.
12 gru 17:32
Jerzy:
| | 3/4*x−1/4 | |
= |
| =3*x1/2 = 3*4 = 12 |
| | 1/4x−3/4 | |
12 gru 17:43
12 gru 17:46
Jerzy:
Co ty za głupoty wypisujesz:
(x3/4)’= 3/4x−1/4
(x1/4)’ = 1/4x−3/4
i po podzieleniu dostajeez to,co napisałem.
12 gru 18:02
czarniecki: Racja. Błędnie założyłem, że w mianowniku mamy funkcję złożoną i właśnie na jej pochodną użyłem
wzoru
12 gru 18:05
ICSP: | √√x − 8 | | (4√x − 2)(√x + 24√x + 4) | |
| = |
| = |
| 4√x − 2 | | 4√x − 2 | |
=
√x + 2
4√x + 4 → 4 + 4 + 4 = 12
12 gru 21:56
Jerzy:
Tam chyba w poleceniu było regułą H.
12 gru 21:58
ICSP: Polecenia oryginalnego nie dostaliśmy.
Zresztą granica jest zbyt prosta na "szpital"
12 gru 22:01
Jerzy:
Ale autor postu wyraźnie o to prosił.
12 gru 22:17