pomóżcie Kochani
viki: .Rzucamy monetą 6 razy. Oblicz prawdopodobieństwo otrzymania co najmniej 2 razy orła.
12 gru 15:26
janek191:
Zrób ze zdarzenia przeciwnego.
12 gru 15:28
viki: pomożesz?
12 gru 15:35
janek191:
I Ω I = 26 = 64
A − szukane zdarzenie
A ' − zdarzenie przeciwne
A' − otrzymanie mniej niż 2 orły
I A ' I = ?
12 gru 15:42
Mati: |A'|= 1/64 ALBO 2/64
12 gru 15:47
Mati: które jest poprawne?
12 gru 15:47
janek191:
I A ' I = 7
14 gru 17:21
janek191:
| | 7 | | 57 | |
P( A) = 1 − P ( A ') = 1 − |
| = |
| |
| | 64 | | 64 | |
14 gru 17:22