matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
xyz:
Pole powierzchni ograniczone y=x
2
, y=1/2x
2
, y=3x, Po narysowaniu wychodzi mi ∫(od 0 do 6) (3x−1/2x
2
) Pytanie jak co źle uwzględniłem?
11 gru 22:53
xyz:
Już nieważne
11 gru 23:09