matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!!
Jajaja:
Przedstaw liczbę a=
√
11−4
√
7
w postaci x+y
√
7
, gdzie x i y są liczbami wymiernymi | 11−4
√
7
są pod pierwiastkiem
1 mar 20:07
zet:
( 2−
√
7
)
2
= 4 −4
√
7
+7 = 11−4
√
7
√
11−4
√
7
=
√
(2−
√
7
)
2
= | 2 −
√
7
| = −2 +
√
7
1 mar 20:12
Jajaja:
dzieki
1 mar 20:15