Oblicz pochodną.
Kamila.: Pomoże ktoś?
Mam tutaj policzyć pochodną i nie wiem jak

y= (x
2 − 1) * e
−x
11 gru 14:04
janek191:
y ' = ( x2 −1)' *e−x + (x2 − 1)*( e−x) ' =
( e−x) ' = e−x*( −x ) ' =
11 gru 14:06
Jerzy:
f'(x) = 2x*e−x − (x2 − 1)*ex = e−x(−x2 + 2x + 1)
11 gru 14:08
Kamila.: Rany nie rozumiem skąd się tutaj co wzięło
11 gru 14:10
Kamila.: Jerzy skąd tam masz −(x2 − 1) * ex?
11 gru 14:11
Jerzy:
Znasz wzór na pochodną iloczynu dwóch funkcji ?
11 gru 14:12
11 gru 14:16
janek191:
Działania na pochodnych 4 od góry
i pochodna funkcji złożonej.
11 gru 14:22
Jerzy: 2x or
W tym przkładzie masz: f(x) = x2 − 1 i g(x) = e−x
oraz: f'(x) =2x i g'(x) = −e−x
11 gru 14:31