Własności wyznacznika macierzy
tomek123098: Jakie są możliwe wartości wyznacznika macierzy rzeczywistej Anxn jeżeli A3 = 16A−1?
11 gru 12:46
Słoniątko: pytałeś o własność wyznacznika, to wykorzystaj czego się nauczyłeś
11 gru 14:35
tomek123098: Po co tak nie miło od razu? Tak pytałem o własność t gdy det(t * A), ale nie widzę
jak miałbym to zastosować tutaj − inaczej nie zadawałbym pytania prawda?
det(16A−1) = 16n det(A−1) to jedyne przekształcenie, które umiem wykombinować
w tym przypadku, nie wiem jak to ruszać dalej
11 gru 14:52
ABC:
det A
3 =(det A)
3 z tw Cauchy'ego
11 gru 16:06
tomek123098: Dzięki za pomoc
12 gru 09:25