π | 3π |
|
| |||||||||||||||||||||||||||||
sin( | )−sin | =2*cos | *sin | = | ||||||||||||||||||||||||||||
10 | 10 | 2 | 2 |
4π | 2π | |||
=2*cos | *sin(− | )= | ||
20 | 20 |
π | π | π | π | |||||
=−2*cos( | )*sin | =−2 cos (36o)*cos( | − | )= | ||||
5 | 10 | 2 | 10 |
√5+1 | √5−1 | |||
=−2*cos (36o)*cos (72o)=−2* | * | = | ||
4 | 4 |
1 | 1 | |||
=− | *(5−1)=− | |||
8 | 2 |
π | 3π | ||
=a i | = 3a | ||
10 | 10 |
cosa | ||
sina−sin3a= 2cos2a*sina /* | ||
cosa |
sin2a*cos2a | 2 | sin4a | ||||
= | /* | = | = | |||
cosa | 2 | 2cosa |
| |||||||||||||||||
= | = | ||||||||||||||||
|
| 1 | ||||||||||||
= | = | ||||||||||||
| 2 |
1 | ||
Odp: − | ||
2 |
4sin36 | ||
w=cos36*cos72* | ||
4sin36 |
2*2sin36*cos36*cos72 | 2*sin72*cos72 | |||
w= | = | = | ||
4sinsin36 | 4sin36 |
sin144 | 1 | |||
= | = | |||
4 sin36 | 4 |
1 | 1 | |||
−2*cos36*cos72=−2* | =− | |||
4 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |