matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
Duszan99:
3
granica z x −> −nieskończoności z x*tg(
)
x
z góry dziękuję
10 gru 19:10
Eta:
x*tg(3/x)*(3/x)
3tg(3/x)
f(x)=
=
3/x
3/x
g=3
10 gru 19:31
Duszan99:
dziękuje
10 gru 19:41