10 gru 18:32
chichi: Ty tak na serio?
10 gru 18:41
anonim123: tak.
10 gru 18:43
Jerzy:
A jak kupiłaś ten kalkurator,to nie było instrukcji z przykładami ?
10 gru 18:44
anonim123: była, ale nie mogę się w niej odnaleźć.
10 gru 18:46
Jerzy:
x = x1
10 gru 18:47
ABC: Klawisz alpha a potem prawy nawias
przy okazji mogłaś kupić fx−991 cex , ma wielomiany czwartego stopnia i nierówności
10 gru 18:48
anonim123: ale nie do pierwszej też nie umiem zapisać
10 gru 18:50
anonim123: Dzięki ABC
10 gru 18:52
chichi: @Jerzy To jest podnoszenie dowolnej liczby x do potęgi, czyli będziesz musiał wstawić tam
liczbę za x i coś w wykładnik po użyciu tej funkcji. Poprawną odpowiedź podał ci @ABC
10 gru 18:52
Jerzy:
Masz przycisk x do potęgi „kwadracik”’ i tam wpisujesz 1
10 gru 18:52
ABC: ty sluchasz co ja do ciebie mówię ? jak potrzebujesz iksa do całkowania, różniczkowania,
solvera itp to Alpha+prawy nawias
10 gru 18:53
Jerzy:
Racja, nie korzystam z kalkulatorów.
10 gru 18:53
ABC: Ja akurat od dziecka mam do nich słabość , zaczynałem mając około 7 lat od polskich Elwro i
Brda , straszne rupiecie jak teraz patrzę a wtedy myślałem że to coś wspaniałego
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
Taki kalkulator "Lolek" z funkcjami, prądu żarł jak smok i mało dokładnie liczył ale dla
dzieciaka i tak frajda.
10 gru 18:59
10 gru 19:45
ABC:
brak nawiasu na końcu
10 gru 19:52
10 gru 19:59
ABC: a jak masz ustawiony przełącznik rad−deg−gra?
10 gru 20:03
ABC: nie mam tego modelu , policzyłem na najbardziej zbliżonym jaki mam i zarówno w trybie deg jak i
rad błędu nie ma
10 gru 20:09
ABC:
spróbuj jeszcze tak:zamknij drugi nawias dopiero za "x=0"
10 gru 20:11
anonim123: zamknęłam za x=0 i dalej nic
10 gru 20:14
ABC: to już nie wiem , zrób zdjęcie dokładnie prostopadle z góry żebym wszystko widział na
wyświetlaczu
10 gru 20:18
anonim123: nie mogę zrobić ostrego zdjęcia
10 gru 21:21
ABC: ok, a próbowałaś z prostszymi funkcjami niż tangens i też pokazywał błąd?
10 gru 21:22
anonim123: a gdzie jest ten tryb rad deg i jak to przestawic?
10 gru 21:23
anonim123: też pokazuje błąd
10 gru 21:25
ABC: w moim modelu klikasz kilka razy klawisz mode aż się pojawi 1−deg 2−rad 3−gra
10 gru 21:25
ABC: weź wpisz pochodną z funkcji x3 w punkcie x=5 i zrób mi zdjęcie nawet jak będzie błąd (może
być
lekko pod kątem)
10 gru 21:27
anonim123: wyszło 75
10 gru 21:29
anonim123: już wychodzi za x nie wpisałam zera tylko zostawiłam
10 gru 21:31
ABC:
10 gru 21:34