złozoność
piotr: Sprawdź, czy liczba 350 − 325 * 26 + 212 jest pierwsza, czy złożona.
10 gru 16:29
Pitbull puppies:
n = 717 897 987 637 626 117 769 993
7
13
13
277
716 231 077
3 058 757 599
10 gru 16:40
piotr: Chodzi mi o dowód, a nie bezsensowne obliczanie. Należy skorzystac z faktu, że liczba złożona
może zostać zapisana w postaci iloczynu dwóch liczb całkowitych większych od 1.
10 gru 16:44
Pitbull puppies:
Jeżeli ci wskazałem rozkład na czynniki i jest on prawidłowy , to udowodniłem że jest złożona i
rozwiązałem problem.
W jaki sposób to zrobiłem to inna sprawa , nie było w treści żadnych ograniczeń co do metod.
10 gru 16:49
Eta:
L=(325+26)2−32626= ( 325+26+31323)(325+26−31323)
10 gru 17:19
janek191:
?
10 gru 17:54
Eta:
Co?
10 gru 17:54
Eta:
Coś "skopałam" ?
10 gru 17:55
ABC:
zastosowała wzór a
2−ab+b
2= (a+b)
2−3ab
10 gru 17:56
janek191:
( a + b)2 = ?
10 gru 17:56
ABC: o dziwo nic nie skopane
10 gru 17:56
Eta:
10 gru 17:57
Eta:
"dziwo" ?
10 gru 17:57
janek191:
10 gru 17:58
ABC:
a nieważne, ostatnio taki w....y z lekka chodzę i ironizuję

, dostałem dziś pismo o tych PPK
10 gru 18:00
Eta:
PPK ? co to za skrót ?
10 gru 18:01
janek191:
U nas w gminie też jest akcja z PPK. Konsultacje ze związkami zawodowymi.
10 gru 18:02
janek191: Pracownicze Plany kapitałowe.
10 gru 18:02
ABC: no znowu mi chcą pieniądze z kieszeni wyciągać
10 gru 18:03
Eta:
Na szczęście mam już to z głowy
10 gru 18:03
Eta:
Kieszenie zapnij na zamek
10 gru 18:04
ABC:
zakleję na Butapren

młodzi nie wiedzą co to było i jakie szerokie zastosowania miało
10 gru 18:05