1 | ||
|BC|. Oblicz tangens kąta PAB. Czy ktoś pokazałby mi jak rozwiązać takie zadanie? | ||
4 |
3 | 3√3 | |||
|EB|= | x, |PE|= | x | ||
2 | 2 |
3 | 1 | |||
|DE|=|DB|−|EB| ⇒ |DE|=2x− | x ⇒ |DE|= | x | ||
2 | 2 |
1 | 5 | |||
|AE|=|AD|+|DE| ⇒ |AE|=2x+ | x ⇒ |AE|= | x | ||
2 | 2 |
|PE| | 3√32x | 3√3 | ||||
tg(α)= | ⇒ tg(α)= | ⇒ tg(α)= | ||||
|AE| | 52x | 5 |
3x√3 | ||
h= | ||
2 |
3x | ||
|DB|= | ||
2 |
3x | 5x | |||
|AD|=4x− | = | |||
2 | 2 |
h |
| |||||||||
tgα= | = | |||||||||
|AD| |
|
3√3 | ||
tgα= | ||
5 |
3x√3 | 3√3 | |||
tgα= | = | |||
5x | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |