matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna.
Kamila.:
Mógłby ktoś sprawdzić czy dobrze policzyłam pochodną?
https://prnt.sc/vztooo
10 gru 15:22
Jerzy:
Dobrze.
10 gru 15:24
Kamila.:
Dziękuje za sprawdzenie! : D
10 gru 15:28
janek191:
Zły zapis
Powinno być y = ( x
2
− 1)*e
−x
y ' = ( x
2
− 1) '*e
−x
+ ( x
2
− 1)*( e
−x
) ' = Dalej dobrze.
10 gru 16:28