matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POmoc
Jadzia:
Uzupełnij W miejsca znaków zapytania wstaw liczbę 3k
2
−2k=k(?−?) 5a−10ab=5a(?−?)
1 mar 20:02
ak1:
3k
2
−2k=k(?−?) k(
3k−2
)=k(
3k−2
) 5a−10ab=5a(?−?) 5a(
1−2b
)=5a(
1−2b
)
1 mar 20:21
Jadzia:
dzięki
1 mar 20:28