bolek i lolek
marii: Bolek i Lolek mają razem 116 lat. Bolek ma cztery razy tyle lat, ile Lolek miał wtedy, gdy
Bolek miał tyle lat, ile Lolek miał wtedy, gdy Bolek miał tyle lat, ile Lolek miał wtedy, gdy
Bolek miał tyle lat, ile Lolek ma teraz. Ile lat ma Bolek?
9 gru 23:20
9 gru 23:27
vgz: no najwyżej statek weź pomóż
9 gru 23:59
znak: To zadaj pytanie za 16 godzin, gdy już nie będzie można do niego wysłać odpowiedzi. Wtedy na
pewno znajdzie się ktoś, kto pomoże.
10 gru 00:06
Filip:
Szczesc Boze, z nowym rokiem

Zadanie jest trywialne
10 gru 00:44
Qulka: niech wpiszą zadanie Anka i Danka to jest na tej samej zasadzie
10 gru 00:48
Filip:
Za 15 godzina wstawiam rozwiazanie
10 gru 00:52
chichi: dymy here
10 gru 00:56
Wnerwiona: Trochę nie rozumiem... Nauczycielka namawiała do udziału dzieci i jak moja trzecioklasistka ma
to rozwiązać?
Takie pytanie było na maturze przecież I z tego co widzę większość miała problem z
rozwiązaniem. Miała być zabawa A jest tylko problem...
I niech mi nikt nie mówi że to dziecinnie proste...
10 gru 13:25
Eta:
Jest baaaaaaardzo proste
10 gru 13:29
Eta:
Jeszcze 2 godziny ... ( i podamy rozwiązanie)
10 gru 13:31
Wnerwiona: Za 2 godziny rozwiązanie sami podadzą... więc sama za 2 godziny mogę cwaniakowac że proste...
Konkurs miał być dla dzieci i niech mi nikt nie mówi że 10 latka rozwiąże takie równanie.
10 gru 15:18
chichi: Moja siostra zadania z Anką i Danką robiła już w wieku 8 lat

więc nie 'filozuj' tu
10 gru 15:20
Eta:
B : 4x | 7x 10x 13x 16x ⇒ 64
L : x | 4x 7x 10x 13x ⇒52
======
r−m: 29x= 116 ⇒ x=4
Różnica wieku jest stała i wynosi 3x = 12 lat
10 gru 17:27
Mila:
11 gru 00:35
Eta:
"Taki mamy klimat"
11 gru 11:35