ojjj!
KAŚKA: Pomóżcie w tym zadaniu!
Błagam! ; /
Narysuj wykres funkcji liniowej do której należy punkt A=(0,−3) i która dla argumentów z
przedziału (−∞, −2) przyjmuje wartości dodatnie. Napisz wzór funkcji.
1 mar 19:51
NETA: wzór ogólny funkcji liniowej f(x)=ax+b , dane A = (0,−3)
A = (0,−3) b= −3
−3 = a*0 − 3
−3 = −3a /: (−3)
1 = a
f(x)>0 ( − 3 , 0 )
1 mar 20:28
driver:

y− y
1=
y2−y1x2−x1 (x− x
1)
1 mar 20:30
NETA:

źle napisałam wartości dodatnie
f(x) > 0 ( −3 , nieskończoność )
1 mar 20:34
KAŚKA: To w koncu jak ma byc? ; /
1 mar 22:22
KAŚKA: Jak to ma być.



; ((
1 mar 23:00
Godzio: spróbuj na to pytanie odpowiedzieć sama

przyjmuje wartości dodatnie dla (−
∞,−2)
1 mar 23:07
KAŚKA: Czyli będzie malejąca?
1 mar 23:11
Godzio: jawohl, driver dobrze narysował
1 mar 23:13
KAŚKA: ok ; ) dzieki
1 mar 23:16