matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz takie liczby całkowite i , aby spełniona była równość
Ania:
(
√
7
+ 4)
2
=x
√
7
+ y
9 gru 10:45
Jerzy:
L = 7 + 8
√
7
+ 16 = 8
√
7
+ 23 , czyli: x = ? oraz y = ?
9 gru 10:47
6latek:
(
√
7
+4)
2
= 7+8
√
7
+16 = 8
√
7
+23
9 gru 10:49