Proszę o pomoc w zadaniu
janko: W pudełku są trzy kule białe i czarne. Losujemy dwie kule. Oblicz ile jest czarnych kul w
pudełku, skoro prawdopodobieństwo wylosowania kul tego samego koloru wynosi 23/35
9 gru 10:15
9 gru 10:21
janko: Jerzy. Bardzo dziękuję za pomoc w moich zadaniach. Proszę powiedz mi czy ( 3 + n ) ! =n*(n −
1 )* ( n +2 )* ( n + 3 )
10 gru 11:25
janek191:
( n + 3) ! = n ! *( n +1)*(n +2)*( n +3)
10 gru 11:28
Pytający:
Jerzy, policzyłeś prawdopodobieństwo wylosowania kul
różnego koloru.
Z treści mamy równanie:
stąd wynik n = 12.
10 gru 15:57