moduł
bizi: |−4−x| dla x≤−4 to ?
to jest wtedy 4+x czy −4+x?
9 gru 00:45
chichi: Nie potrafisz podstawić sobie pare liczb z przedziału i sprawdzić?
9 gru 00:48
chichi: i jak już to 4+x albo −4−x, a nie −4+x
9 gru 00:50
6latek: Nie ma co sie denerwowac
Zreszta nie ma takiej potrzeby . I tak matury nie zdaje tylko okolo 25% . Tak bylo i jest .
|−a|=|a|
−4−x=−(4+x)
|−(4+x)| dla tych xow = |4+x|= 4+x
9 gru 10:27
chichi: Dla których x
ow? bo dla x≤−4 |4+x|=−4−x
9 gru 11:14
6latek:
9 gru 11:18
Jerzy:
|−x − 4| = − x − 4 dla −x − 4 ≥ 0 ⇔ x ≤ −4 i to jest opdowiedź na twoje pytanie
9 gru 11:19
6latek: Cos mnie podkusilo i zakombinowalem

A zdrowy rozsadeek na poczatku podpowiadal zeby zrobic tak jak to zrobil
Jerzy
9 gru 11:22