prawdopodobieństwo
Kuba152: Jakie jest prawdopodobieństwo, że suma oczek w dwóch rzutach kostką będzie większa lub równa
10?
Ω=36
możliwości: (4,6),(6,4),(5,5),(5,6),(6,5),(6,6)
|A|=6
Dobrze?
8 gru 22:24
123:
ok
8 gru 22:45
Kuba152: Dziękuję
8 gru 22:47
Pytający:
Źle.
Ω to zbiór, Ω = {(1, 1), (1, 2), (1, 3), (1, 4), (1, 5), (1, 6), (2, 1), (2, 2), (2, 3), (2,
4), (2, 5), (2, 6), (3, 1), (3, 2), (3, 3), (3, 4), (3, 5), (3, 6), (4, 1), (4, 2), (4, 3),
(4, 4), (4, 5), (4, 6), (5, 1), (5, 2), (5, 3), (5, 4), (5, 5), (5, 6), (6, 1), (6, 2), (6,
3), (6, 4), (6, 5), (6, 6)}
|Ω| = 36
|A| i wynik się zgadza
8 gru 22:50