matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymptoty
salamandra:
Czy asymptota pozioma jest szczególnym przypadkiem asymptoty skośnej (gdy a=0)?
f(x)
Pytam, bo nie wiem, czy jak liczę lim x−>+−
∞
i wyjdzie mi 0, to znaczy, że asymptoty
x
skośnej nie ma i na tym kończę?
8 gru 19:25
Patryk:
Jeśli a=0 to skośna = pozioma jesli pozioma istnieje
8 gru 20:17