matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile wynosi promień
Promieniek:
Ile wynosi promień okręgu opisanego na trójkącie o boku z oraz kątach przyległych do tego boku α i β.
8 gru 15:02
6latek:
γ=180
o
−(α+β)
z
2R=
twierdzenie sinusow
sin[(180
o
−(α+β)]
R= policz
8 gru 15:21