wyznacz miejsce zerowe - niespójność podręcznika
szeroki biocian: Wyznacz, o ile istnieją miejsca zerowe funkcji liniowej f, jeśli:
f) f(x) = −6x
moje rozwiązanie:
0 = −6x
x = 6
rozwiązanie w podręczniku:
x = 0
SKĄD TA ROZBIEŻNOŚĆ



Czy ktoś potrafi mi to wyjaśnić?
8 gru 14:24
8 gru 14:25
6latek: Ty sobie zartujesz
Przez jaka liczbe nalezy pomnozyc (−6) zeby dostac 0?
8 gru 14:26
Lukasz: 0=−6x DZIELISZ przez −6 a NIE DODAJESZ +6
8 gru 14:27
szeroki biocian: Hmm, okay, rzeczywiście, chodzi o to, że 0 * cokolwiek to zawsze będze 0 xP
8 gru 14:30